Πέμπτη 17 Μαΐου 2018


«Ποιητικές Αναγνώσεις ... Σκηνικές Απόπειρες»

Μια εκπληκτική και συνάμα εντυπωσιακή παράσταση που καθήλωσε την κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου Αστέρας, παρουσίασε το Σάββατο 28 Απριλίου 2018 το απόγευμα το 4ο Γενικό Λύκειο Νέας Ιωνίας.
 
Στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος «Ποιητικές Αναγνώσεις ... Σκηνικές Απόπειρες», η θεατρική Ομάδα μας προσέφερε την παράσταση « Από το μύθο των Ατρειδών ... στη σονάτα του Σεληνόφωτος» , σε διασκευή κειμένων του Γιάννη Ρίτσου από την τέταρτη διάσταση.
Ήταν μια μοναδική εμπειρία την οποία μας προσέφερε απλόχερα ο νεανικός δυναμισμός. Εξαίρετη σκηνική παρουσία, διάχυτος λυρισμός, επιτυχής και ταιριαστή επιλογή κειμένων, συγκίνηση και χαρά, θαυμασμός για την ωριμότητα των ηθοπιών και του κοινού, απόλυτος σεβασμός στην Ελληνική γλώσσα, υποβλητικός και λιτός διάκοσμος συνέθεσαν το αποτέλεσμα. Μπράβο σε όλες και σε όλους!
Μπράβο στις μαθήτριες και στους μαθητές! Μπράβο στη συναδέλφισσα κα. Δήμητρα Σπανούδη η οποία επιμελήθηκε το όλο εγχείρημα, στο Διευθυντή κ. Δημήτρη Ταγκαλάκη και στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Πρόεδρος του οποίου είναι η κα. Αγγελική Δούκα! Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος κ. Ηρακλής Γκότσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Χατζηιωάννου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κα. Όλγα Κατημερτζή και κα. Δέσποινα Θωμαϊδου, ο Σχολικός Σύμβουλος κ. Κώστας Αποστολόπουλος, η Υπεύθυνη των Πολιτιστικών Θεμάτων κα. Μαρία Ειρήνη Κουρή και ο Υπεύθυνος του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Β’Αθήνας κ. Θανάσης Ραφτόπουλος.