Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017



Υγεία και Σχολείο!
Με εξαιρετική επιτυχία στέφθηκαν οι συναντήσεις που συγκάλεσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας και συγκεκριμένα ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων και το Τμήμα Αγωγής Υγείας την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου το πρωϊ στο Μουσείο Κλωστοϋφαντουργίας του Δήμου Νέας Ιωνίας με θέμα τη διερεύνηση της προοπτικής συνεργειών μεταξύ των Δήμων, των Δημοσίων Φορέων ψυχοικοινωικής Υγείας και των ως άνω Υπηρεσιών μας στο θεματικό άξονα «Υγεία και Σχολείο».
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πρώτη συνάντηση συμμετείχαν οι 35 Διευθυντές, Διευθύντριες, Τμηματάρχες και Προϊστάμενοι (κατά περίπτωση) των Κοινωνικών Υπηρεσιών των Δήμων Αγίας Παρασκευής, Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Ηρακλείου, Κηφισιάς, Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μεταμορφώσεως, Νέας Ιωνίας, Παπάγου – Χαλαργού, Πεντέλης, Φιλοθέης – Ψυχικού και Χαλανδρίου, ενώ στη δεύτερη συνεδρία, 12 εκπρόσωποι (ψυχολόγοι, παιδοψυχίατροι, ειδικοί παιδαγωγοί) του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Χαλανδρίου – Αγίας Παρασκευής, των Νοσοκομείων Παίδων «Αγία Σοφία» και «Αγλαϊα Κυριακού», Πεντέλης και πολυάριθμη αντιπροσωπεία του ΚΕΔΔΥ Β’ Αθήνας με επικεφαλής την Προϊσταμένη κα. Ψαρρά.
Υπήρξε, κατά κοινή ομολογία, παραγωγική και εποικοδομητική συνεργασία, αντηλλάγησαν σε ειλικρινές κλίμα τεκμηριωμένες απόψεις, τέθηκαν επί τάπητος θέματα κοινού ενδιαφέροντος, επιβεβαιώθηκε η διάθεση να διαμορφωθούν θεματικά δίκτυα επικοινωνίας και συνεργειών σε επίπεδο παρέμβασης σε όλο το φάσμα της σχολικής κοινότητας.
Ο Υπεύθυνος του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων κ. Θανάσης Ραφτόπουλος, ο οποίος και συντόνισε τις συνεδρίες, μετέφερε το χαιρετισμό του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Θανάση Φαλούκα και τη ρητή του δέσμευση να ενθαρρύνεται η σύνδεση της σχολικής με την ευρύτερη κοινότητα.
Η Υπεύθυνη του Τμήματος Αγωγής Υγείας κα. Ευαγγελία Φρυδά παρουσίασε το εύρος των ήδη υλοποιούμενων δράσεων.
Και στις δύο συναντήσεις αποφασίστηκε να ενεργοποιηθεί ο δίαυλος επικοινωνίας και περαιτέρων συνεργασιών, διαμορφώνοντας έναν «οδικό» χάρτη αυτών.