Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ

         Την Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015, ο Διευθυντής της Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας, κ. Αθανάσιος Φαλούκας, στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της δράσης αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες, παραβρέθηκε στο 6ο ΓΕ.Λ. και στο 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ Ν. Ιωνίας δηλώνοντας: «Η σημερινή εκδήλωση, το τέλος της διαδικασίας συγκέντρωσης αναγκαίων ειδών για τους πρόσφυγες, είναι αποτέλεσμα μιας ξεχωριστής δράσης που οργάνωσαν και υλοποίησαν οι Δομές της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευση Β΄ Αθήνας, δηλαδή το Τμήμα Αγωγής Υγείας και ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων, καθώς και το Τοπικό Δίκτυο Αγωγής Υγείας- Υγιών Σχολείων «Δικτυώσου στη ζωή», μιας δράσης που συμβάλλει στη σύνδεση του σχολείου µε την κοινωνική πραγματικότητα.



Άλλωστε, σκοπός του σχολείου δεν είναι απλώς η παροχή γνώσεων αλλά και η καλλιέργεια κοινωνικών δεξιοτήτων, η ευαισθητοποίηση σε θέµατα ανθρωπίνων δικαιωµάτων και παγκόσµιας ειρήνης. Η έμπρακτη υποστήριξη των αδύναμων, των αναξιοπαθούντων, των κατατρεγμένων αποτελεί ηθικό πρότυπο συμπεριφοράς που επιθυμούμε να υιοθετήσουν οι μαθητές μας. Με αυτόν τον τρόπο διαπαιδαγωγούνται στις ανθρωπιστικές αξίες της αλληλεγγύης και της διασφάλισης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Πιστεύω ότι το σχολείο οφείλει να μεταδώσει στους μαθητές ηθικές αξίες που θα συμβάλλουν στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους. 

Γι΄ αυτό η Διεύθυνσή μας πρωτοστατεί σε δράσεις που αναδεικνύουν τις ανθρωπιστικές αξίες, όπως είναι η συγκεκριμένη δράση αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες, καθώς και το πρόγραμμα κατά του σχολικού εκφοβισμού που προβάλλει το σύνθημα «ΠΑΙΔ(Ε)ΙΑ ΟΧΙ ΒΙΑ».
Τέλος, θα ήθελα να συγχαρώ τους Υπευθύνους των Δομών, τους Διευθυντές των Σχολείων, Καθηγητές, Γονείς και Μαθητές που εργάστηκαν άοκνα και με ζήλο για να προστατέψουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια».