Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

«Μαθαίνω να διαχειρίζομαι το άγχος μου»

Γίνεται γνωστό ότι εγκρίθηκε  από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων  (Αριθμ. Πρωτ. : Φ20.1/161302/13/10/2015)  το πρόγραμμα με τίτλο «Μαθαίνω να διαχειρίζομαι το άγχος μου» που προτίθεται να υλοποιήσει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας σε συνεργασία με εξειδικευμένη Ψυχολόγο του Τμήματος Παιδείας του Δήμου Αγ. Παρασκευής  για τους μαθητές της Γ’ τάξης των Λυκείων του Δήμου Αγίας Παρασκευής.   


Σκοπός του προγράμματος είναι η επιτυχής διαχείριση του άγχους που βιώνουν οι μαθητές κατά τη    διάρκεια της προετοιμασίας τους για τις πανελλήνιες εξετάσεις.  Το εν λόγω πρόγραμμα χωρίζεται σε τρεις (3) ωριαίες ενότητες (μια διδακτική ώρα η κάθε συνάντηση) και  η διάρκειά του είναι από τον Οκτώβριο 2015 μέχρι το Δεκέμβριο 2015.
Επισημαίνεται βάσει του ως άνω εγγράφου ότι για τη διεξαγωγή του προγράμματος κρίνεται απαραίτητη η συνεργασία της Ψυχολόγου με τον Υπεύθυνο Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων.   
 Η συμμετοχή των μαθητών στο εν λόγω πρόγραμμα είναι προαιρετική και δωρεάν και θα πραγματοποιείται, χωρίς να παρακωλύεται η ομαλή λειτουργία των σχολείων και μετά από συνεννόηση με τους Διευθυντές και τους Συλλόγους Διδασκόντων των σχολικών μονάδων, ενώ για τη συμμετοχή των ανήλικων μαθητών απαιτείται η έγγραφη συγκατάθεση των γονέων και  κηδεμόνων τους. 

Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι κρίνεται απαραίτητη η αποφυγή διάθεσης οποιουδήποτε υλικού, η οποία αφορά έμμεση ή άμεση διαφήμιση παροχής υπηρεσιών ατόμων/φορέων, καθώς και μη εγκεκριμένου από το ΥΠ.Π.Ε.Θ.