Κυριακή, 12 Ιουλίου 2015

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Β’ ΑΘΗΝΑΣ
ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΝΕΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με πανθομολογούμενη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε από το Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων σε συνεργασία με το Τμήμα Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Β’ Αθήνας Ημερίδα με τίτλο:  «Επαγγελματική Εξουθένωση του Εκπαιδευτικού και Αυτοεκτίμηση» στο πλαίσιο των δράσεων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Comenius Regio 2013-2015 με τίτλο: «Εκφοβισμός των εφήβων: Τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης στο σχολικό περιβάλλον Ελλάδας και Κύπρου», το Σάββατο 25 Απριλίου 2015 και ώρα 09:00μ.μ.-15:00μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων των 6ου ΓΕΛ και 3ου Γυμνασίου  Νέας Ιωνίας. 
Βασικός στόχος , όπως τόνισε ο Υπεύθυνος του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων κ. Αθανάσιος Ραφτόπουλος,  ήταν η ανάδειξη και η διερεύνηση των προϋποθέσεων θωράκισης του εκπαιδευτικού έναντι των πολλαπλών κρίσεων και συγκρούσεων στις οποίες εκτίθεται στο προσωπικό και επαγγελματικό του περιβάλλον. Μία σειρά από αυτές σχετίζεται και με τα φαινόμενα Σχολικού Εκφοβισμού. Εάν δεν ενισχυθεί η αυτοεκτίμηση και του εκπαιδευτικού, που αποτελεί έναν από τους σημαντικούς πυλώνες της σχολικής ζωής, δηλ. η συναισθηματική διάσταση του συστήματος του εαυτού, είτε ως προβλεπτικού παράγοντα είτε ως αποτελέσματος, τότε δεν ενισχύεται και αυτό το ίδιο το εκπαιδευτικό σύστημα γενικότερα και ο μαθητής ειδικότερα.Στις εργασίες της Ημερίδας συμμετείχαν, εκπαιδευτικοί,  οι  Καθηγητές-Σύνδεσμοι  με τη Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας σε θέματα εκφοβισμού, οι  Εκπαιδευτικοί Μέλη των Ομάδων Δράσεων Πρόληψης (ΟΔΠ), Διευθυντές Σχολικών Μονάδων.
Καταξιωμένοι επιστήμονες από τους χώρους της Εκπαίδευσης, της Κοινωνιολογίας, της Υγείας και της Ψυχολογίας εισηγήθηκαν θέματα όπως, Η Διερεύνηση των προβλεπτικών παραγόντων της Επαγγελματικής εξουθένωσης: Αυτοδιάγνωση και αυτοδιαχείριση, Η Κοινωνιολογική προσέγγιση της βίας στο σύγχρονο εκπαιδευτικό περιβάλλον, Επαγγελματική Εξουθένωση και Αυτοεκτίμηση και προσέφεραν στοχευμένες ευκαιρίες προβληματισμού και έκφρασης μέσω και των βιωματικών εργαστηρίων. 

Μπορείτε να επικοινωνείτε με το Σ.Σ.Ν της Δ.Δ.Ε Β’ Αθήνας  ως εξής: Ταχυδρομική Διεύθυνση: Ζ. Παπαντωνίου 13 , Αγ. Παρασκευή Αττικής .Τ.Κ.. 153 41 Τηλέφωνο 210 6512513, Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: mail@ssn-v-ath.att.sch.gr , http://ssn-b-ath.blogspot.gr/